X

Önemli Duyuru: Unvan Değişikliği

Değerli İş Ortaklarımız,

Unvan değişikliğimiz hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyoruz.

Daha önce de sizlere bildirdiğimiz gibi Sartorius Stedim Biotech, Sartonet Seperasyon Teknolojileri A.Ş.'nin satın alımını 1 Haziran 2023'te tamamlamıştı. Bu sürecin devamı olarak ticari unvanımız 07 Mart 2024 tarihi itibarıyla “Sartorius Biyoteknoloji A.Ş.” olarak değişmiştir.

Yeni ismimizi kullanmaya başladığımızı ve tüm resmi belgelerimizde bu değişikliğin yansıtılacağını bilmenizi isteriz.

Destekleriniz ve anlayışınız için teşekkür eder, iş birliğimizin devamını dileriz.

En içten saygılarımızla,

Sartorius Biyoteknoloji A.Ş.

Su, Hava ve Katı Maddelerin Kimyasal Analizi

Laboratuvar Filtreleme ve Arıtma

Ayırma teknolojisi, tüm ana uygulamalar ve iş akışları genelinde laboratuvar tabanlı araştırma, geliştirme, analitik ve tanılamada genellikle önemli bir unsurdur. Sartorius, hücre hattı geliştirmede biyolojiklerin izolasyonundan epidemiyolojide atık su numunelerinin hazırlanmasına ve insan numunelerindeki hastalık belirteçlerinin konsantrasyonuna kadar, numuneden rapora zaman çizelgelerini azaltmak ve verimli ve verimli olmasını sağlamak için geniş uygulama bilgisini ve yenilikçi ürünlerini birleştirir. kolay filtrasyon ve saflaştırma işlemleri.

Laboratuvar filtrasyonu nedir?                                                                              

Laboratuvar filtrasyonu, içinden yalnızca gaz/sıvının geçebileceği bir ortamın sokulmasıyla sıvı veya gaz gibi bir numune ortamı içindeki parçacıkların veya bileşenlerin fiziksel veya mekanik olarak ayrılmasıdır. Bu nedenle, başlangıç örneğini iki fraksiyona ayıracak bir boyut hariç tutma. Bir fraksiyon (geçirgenlik/filtrat), yalnızca filtre ortamından geçebilecek kadar küçük partiküller veya moleküller içeren berraklaştırılmış/filtrelenmiş numune olacaktır. İkinci fraksiyon (retentat/konsantre), filtre ortamı tarafından tutulan numune materyalidir, tüm sıvı numune filtreden geçtiği için bu fraksiyon genellikle katı olabilir.            

Bir filtreyi nasıl seçerim?

Bir laboratuvar filtresi seçerken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

Hangi hacim filtrelenecek?
Amacın ne? Kirleticileri uzaklaştırmak mı yoksa hedefi yoğunlaştırmak mı?
Kirleticilerin ve hedef(ler)in boyutu nedir?
Sterilite gerekli mi?
Vakum, basınç, şırınga, peristaltik veya başka bir etki yöntemine ihtiyacım var mı?
Bu noktalar belirlendikten sonra ürün seçimi başlayabilir.                  

Filtrasyon süreçleri nelerdir?
Filtrasyon süreçleri, ayırmanın arkasındaki etki veya kuvvete göre ayrılabilir, örn. basınç, vakum, santrifüj, teğet akış filtrasyonu (çapraz akış filtrasyonu). 

Bir filtreyi kaç kez kullanabilirim?
Gözenekli ortam bloke olana veya numunenin geçemeyeceği kadar önemli ölçüde kirlenene veya akış hızı engelleyici bir miktara düşene kadar bir filtre kullanılabilir. Tıkanmadan önceki kullanım seviyesi, numune partikül yüklemesine ve gözenekli malzeme yoğunluğuna, gözenekliliğe vb. bağlıdır.                                        

0.45µm gözenek boyutlu filtre bakterileri tamamen tutar mı?
0,45µm gözenek boyutlu bir filtre, birçok daha büyük bakteri ve partikülü önemli miktarda uzaklaştıracaktır. 0.45µm gözenek boyutlu bir filtrenin bakterilerin >%90'ını ortadan kaldırabileceği tahmin edilmektedir. Ancak tüm bakterileri tamamen yok etmek için 0,22µm gözenek boyutunda bir filtre tavsiye edilir.              

Numune sterilizasyonu için hangi membran filtre gözenek boyutu kullanılır?
Filtreleme ile numune sterilizasyonu için 0,2 µm gözenek boyutu kullanılmalıdır. Ancak 0.2µm gözenek boyutlu filtrelerin tümü sterilizasyon derecesinde değildir. Numunenizin gerçekten sterilize edildiğinden emin olmak için, membran filtresinin onaylanmış bir prosedürde sterilize edilmesi ve zarın akış aşağı tarafında kirletici bakteri veya partikül bulunmadığından emin olmak için bir sterillik sertifikasına sahip olması gerekir. İkinci olarak, membran filtresinin çok küçük Brevundimonas diminuta bakterilerini kullanarak Bakteri tutmaTestini (BCT) geçtiğini gösteren sertifikasyonla birlikte gelmesi gerekir, böylece membran filtresinin tüm hücreleri 0,2 µm veya daha büyük tutacağından ve steril filtrelenmiş bir numune sağladığından emin olunmalıdır.

Örneklerimden mikoplazmayı nasıl çıkarabilirim?
Mikoplazma, hücre duvarı olmayan bakterilerdir. Bu nedenle, şimdiye kadar tanımlanmış en küçük bakterilerden bazılarıdır ve dövülebilir yapılara sahiptirler. Mikoplazmayı numunelerden çıkarmak için çok küçük 0.1 µm membran filtre gözenek boyutu gereklidir. Bu membran filtreler, şırınga filtre, hat içi disk filtre ve vakum filtre formatlarında kolaylıkla temin edilebilir.    

Hangi membran filtreyi kullanmalıyım?
Bu, filtrelenen numuneye, olası hedef moleküle/ilgilenen partiküle ve filtreleme yöntemine bağlıdır. Her membran kendi özelliklerine sahip olabilir. Örneğin, rejenere selüloz (RC) 3-14 pH aralığına, yüksek solvent direncine, çok düşük spesifik olmayan adsorpsiyona ve yüksek akış hızına sahiptir, bu da onu birçok sıvı numune uygulaması için çok iyi bir çok yönlü membran haline getirir. Politetrafloroetilen (PTFE), çok yüksek solvent direnci, yüksek akış hızı ve düşük spesifik olmayan adsorpsiyon ile 1-14'lük en geniş pH aralığına sahiptir - ancak hidrofiliktir ve bu nedenle solvent veya gaz uygulamaları için tercih edilir.                                           

Laboratuvar filtreleme teknikleri hakkında nasıl detaylı bilgi alabilirim?
Uygulamalarınıza özel detaylı bilgi için lütfen uzmanlarımızla iletişime geçiniz.

Benzer Uygulamalar